Studieinformation

Här finner du ett länkbibliotek till olika webresurser som kan hjäpa dig i ditt val av gymnasieskola.

Allmän information

Här hittar du allmän information om att gå i gymnasiet.

Gymnasiesinfo.se

Skolverkets webplats för information om Gymnasiestudier.

Gymnasiesinfo.se

Utbildningsinfo.se

Utbildningsinfo.se är Skolverkets webbplats för val av skola och studier. Här har vi samlat viktig information för att du ska kunna välja en skola eller en utbildning som passar dig och dina intressen. Här finns också inspiration och stöd för att underlätta ditt val efter gymnasietiden.

Utbildningsinfo.se

Lärlingsutbildningar

På många gymnasieskolor och gymnasiesärskolor är det möjligt att gå ett yrkesprogram som gymnasial lärling. En lärlingselev får samma kunskaper och yrkesexamen som de elever som läser ett skolförlagt yrkesprogram, men man lär sig till stor del i en annan miljö och på ett annat sätt.

På skolverket kan du läsa mer om lärlingsutbildningar. Klicka här

Du hittar också bra information i denna PDF. Klicka här

Filen öppnas i nytt fönster eller i ny flik. Har du inget PDF-läsartillägg i din webbläsare, laddas den ner till din dator.

Intressetester

Här hittar du länkar till webbaserade tester som genom att du anger vad du är intresserad av kan vara en liten vägledning till vad du kan välja.

Testa vilket yrke som skulle passa dig

Arbetsförmedlingen har olika guider och tester som gör det möjligt att prova vilket framtida yrke som skulle passa dig.

Du hittar testerna och guiderna här

Gymnasie"Valen"

Ett spel som hjälper dig att välja rätt gymnasieprogram.

Gymnasievalen

Studieekonomi

CSN

CSN, Centrala studiestödsnämnden ger dig information om vad du kan få för ekonomisk hjälp när du studerar.

Informationen hittar du här