AMB, Academy of Music and Business

AMB erbjuder riksrekryterande spetsutbildning i musik. Hit kan du söka från hela landet och möjlighet finns till boende på skolans elevhem. 

Spetsutbildning i musik och internat

Academy of Music and Business, Tingsryd, Småland, erbjuder en riksrekryterande musikutbildning på gymnasiet som också har ett fokus på affärer, vilket gör det till en helt unik utbildning. AMB är en gymnasieskola med internat.

AMB har lokaler för musik och musikproduktion

AMB ligger i Tingsryd i Småland och totalt finns ungefär 3000 kvadratmeter av utbildningsyta. På Academy of Musicand Business finns 11 produktionsstudios, 16 ensemblelokaler, en huvudstudio, ett auditorium där det finns plats för 450 personer och allt annat du kan önska dig av lokaler där man utbildas i musik och musikproduktion.

Riksrekryterande utbildning i musik

AMB samarbetar med låtskrivare, producenter och entreprenörer inom musikbranschen som är både nationellt och internationellt erkända. Skolan erbjuder Estetiska programmet med inriktning Musik. Du kan sedan välja att gå en fördjupning mot något av dessa tre områden:

  • Studio och musikproduktion
  •  Artist/Musiker
  •  Music business/management
Wasaskolan

Musiktillägg

Oavsett vilket program du går på kan du välja Wasaskolans musiktillägg. Det innebär att du kan läsa olika musikkurser under skoltid. Musikkurserna erbjuds tillsammans med KulturVerkstan. Upp till 400 poäng kan du välja att läsa. Då används både det individuella valet plus att du läser ett utökat program.