Yrkesdagen i Växjö 17 och 18 oktober

yrkesdagen

BESÖK YRKESDAGEN I VÄXJÖ 17-18 OKTOBER

Yrkesdagen Kronoberg är länets största yrkesmässa för elever. Här får besökarna uppleva olika branscher, testa yrken och få koll på utbildningar. Välkommen till konserthuset och teatertorget i Växjö!

Tisdag 17 oktober – 08:30 – 19:00
Onsdag 18 oktober – 08:30 – 14:00

Dessa branscher finns i nuläget på plats under Yrkesdagen Kronoberg: Blåljus, säkerhet och bevakning, Bygg och anläggning, Fordon, Industri, Vård- och omsorg, Restaurang och hotell, Naturbruk och gröna näringar, Teknik, IT, Försäljning och service samt Utbildning. Fler branscher kan tillkomma.

 • Testa yrken
  Vad sägs om att göra marsipanfigurer hos bagarna eller köra skogsmaskin i en simulator? I varje monter finns det olika yrkesroller och prova-på-aktiviteter
 • Yrkeskampen
  Yrkeskampen är en tävling för årskurs 8 som ordnas av World Skills Sweden. Tävlingen är ett lekfullt sätt att öka intresset för olika yrken. Regionsfinalen sker under Yrkesdagen Kronoberg.
 • Din talang
  World Skills Sweden kommer till Yrkesdagen med en hel monter där det går att testa sina olika talanger. Är du kreativ? Praktisk? Förmågorna kopplas sedan till olika yrkesprogram.
 • Framtidskoll
  Ung Företagsamhet (UF) ordnar aktiviteter där besökaren får lära sig mer om entreprenörskap.
 • Gymnasieskolor
  Många av länets gymnasieskolor finns på plats under Yrkesdagen Kronoberg för att berätta om sina program.


2023-09-22